Mikä


Mikä on Vekotinverstas?

Vekotinverstas tekee kaupungin IoT:lle sen mitä Helsinki Loves Developers teki avoimelle datalle: luo sen ympärille yhteisön. Tuomme yhteen kaupunkiyhteisön eri toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita asioiden internetistä, sensoreista, häkkäilystä ja uusista datankeruutavoista. 
Monia arkipäivän ongelmia voisi ratkaista ja toimintoja tehostaa käyttämällä yksinkertaisia internet-verkkoon kytkettyjä sensoreita (ns. IoT-sensoreita). Sensoreiden ja sensorialustojen hinnat ovat dramaattisesti halventuneet parin viime vuoden aikana. Samaan aikaan niistä on tullut helppokäyttöisempiä. On oletettavaa, että kehitys jatkuu samanlaisena lähivuodet ja näemme yhä halvempia, pienempiä, energiatehokkaampia ja monipuolisempia IoT-laitteita.

Vekotinverstas on matalan kynnyksen paikka kokeilla erilaisia IoT-sensoreita. Tavoitteena on tarjota mahdollisuus toteuttaa yksinkertaisia, jonkin asian mittaamiseen perustuvan idean (proof-of-concept-tason) demoja. Sensorit ja laitteet voivat olla markkinoilta ostettujen lisäksi eri yritysten sponsoroimia tai testikäyttöön antamia.

Demojen toteutus perustuu edullisiin, yleiskäyttöisiin sensorialustoihin (mikrokontrollereihin) ja helppokäyttöisiin ympäristön tilaa sekä muutosta mittaaviin sensoreihin. Vekotinverstaassa on ideoiden toteutukseen tarvittava peruslaitteisto, työkalut ja tarvikkeet sekä osaaminen, jolla idea saadaan kokeiluvaiheeseen.Tavoitteena on myös kasvattaa ymmärrystä kehittyvistä IoT-tekniikoista, -protokollista, -alustoista ja muusta aihepiiriin liittyvästä sekä levittää tietoisuutta Helsingin kaupungin sisällä ja sidosryhmissä.
Toiminnasta vastaa Forum Virium Helsinki.

Tila

Kaapelitehtaan ja Forum Viriumin yhteistyönä Vekotinverstas sai oman tilan joulukuussa 2017.

Osoite:
Tallberginkatu 1 C, 3. kerros
00180 HELSINKI
Finland

Saapumisohje:
Kaapelitehtaan sisäpihalla pihan perällä oikeassa nurkassa C-rapun ovesta kolmanteen kerrokseen. Vekotinverstaan ovi on oikeanpuolimmaisin.

Aukioloajat:
Ma-pe 9-16 verstasisäntä on yleensä paikalla (lounasaikaan ovi voi olla hetken kiinni), muulloin sopimuksen mukaan.
Jos on monimutkaisempi asia tiedossa, niin kannattaa olla yhteydessä ja kuvailla asia etukäteen ja varmistaa, että oikeat henkilöt ovat paikalla kun tulet.

Yhteystiedot:
vekotinverstas (at) kaapelitehdas.fi

Henkilöiden suorat yhteystiedot löytyvät Forum Virium Helsingin sivustolta.